نصب هواکش صنعتیInstallation Fan، هواکش صنعتی حتما بایدبر روی یک محیط کاملا مسطح نصب شود. اگر این امر رعایت نشود و هواکش صنعتی شما بر روی محیطی مسطح نصب نشود، پروانه های هواکش صنعتی شما از حالت بالانس خارج شده و همین امر باعث آسیب رسیدن و ضربه دیدن به دمپر هواکش صنعتی نیز وجود دارد. با توجه به موارد گفته شده لازمه ی نصب هواکش صنعتی Installation Fanساخت فونداسیون مناسب با توجه به وزن و ابعاد دستگاه و ترجیحا بزرگ تر از شاسی هواکش صنعتی می باشد.
میزان هوای لازم برای نصب هواکش صنعتی Installation Fanتونلی:
مبنای محاسبه نصب هواکش صنعتی Installation Fanتونلی این فرمول است:
سرعت هوا (متر /ثانیه) × سطح مقطع عرض سالن× ۳۶۰۰ ثانیه (یک ساعت) .
مساحت مورد نیاز برای دریچه ها هم از این فرمول محاسبه می شود:
ظرفیت فن(متر مکعب در ساعت) ÷ ۲.۵(متر /ثانیه)÷ ۳۶۰۰= مساحت اینلت ها ( متر مربع)
گفتیم که این سیستم مخصوص خنک کردن پرنده در فصول گرم از طریق سرعت دادن به جریان هواست. سرعت هوا باید ۵/۲ متر بر ثانیه باشد که دمای مؤثر را ۷- ۵ درجه کاهش می دهد و آن را به زیر ۳۰ می رساند. کل هوای سالن باید در یک دقیقه عوض شود.
هواکش های ما باید هوای ۴۸ متر مربع(دیواره عرضی سالن) را با سرعت ۵/۲ متر بر ثانیه تخلیه کنند که می شود ۱۲۰ متر مکعب در ثانیه ( ۱۲۰ =۵/۲×۴۸ ) و هر هواکش ۱۲۰ سانتی قدرتی معادل ۱۰ متر مکعب بر ثانیه برای تخلیه هوا دارد پس به ۱۲ عدد هواکش نیاز داریم: ۱۲= m3/s۱۰÷ m3/s۱۲۰
حجم سالن m3۵۷۶۰ بود و کل ظرفیت هواکش ها m3/min ۶۰۰×۱۲ پس کل هوای سالن با ۱۲ عدد هواکش در ۸/۰ دقیقه یعنی کمتر از یک دقیقه خالی می شود که مطلوب ماست: min۸/۰= (۶۰۰×۱۲):۵۷۶۰
اگر بخواهیم بدانیم سرعت جریان هوا چقدر است کل قدرت مکش هواکش ها m3/s۱۰× ۱۲ را بر سطح مقطع سالن (m2 ۴۸) تقسیم می کنیم که می شود m3/s۷۱/۲ که مطلوب است.
برای تعیین میزان هوای مورد نیاز پرندگان در یک سالن پرورش می توان از فرمول زیر استفاده نمود .
Cfm =min/ft012/0 ×Ib × f ×n
فوت مکعب در دقیقه= min/ft
حداکثر تعداد پرنده = n
حداکثر حرارت سالن =F
حداکثر وزن پرنده =Ib
مثال :جهت محاسبه تعداد وقدرت فن های سالن پرورش طیور که حداکثر تعداد پرنده ۱۰۰۰۰ عدد و حداکثر دمای محیط در فصول گرم سال به ۱۲۰ درجه فارنهایت می رسد و حداکثر وزن مورد انتظار پرورش ۵/۲ کیلوگرم یا ۶ پوند میباشد به طریق زیرمحاسبه می گردد.
(فوت مکعب در دقیقه هوای مورد نیاز سالن)cfm = 86400 = ۰.۱۲*۱۲۰ * ۶ * ۱۰۰۰۰
اگر در مثال فوق بخواهیم از فن های با قدرت cfm 8000استفاده کنیم باید تعداد ۱۱ عدد جهت سالن فوق در نظر گرفته شود بهتر است در محاسبه فن های ضریب بالاتری در نظر گرفته شود.
۸۶۴۰۰/۸۰۰۰=۱۱
روش محاسبه برای نصب چند هواکش صنعتی Installation Fan:
تعداد هواکش صنعتی از تقسیم سرعت جریان هوا (که باید ۱۲۰ متر بر دقیقه باشد) در یک دقیقه، ضربدر سطح مقطع سالن به متر مربع، تقسیم بر قدرت یک هواکش(متر مکعب هوا در دقیقه) به دست می آید. فن ۹۰ سانتی۳m۱۸۰۰۰ در ساعت(۳m ۳۰۰ در دقیقه) و فن ۱۲۰ سانتی۳m ۳۶۰۰۰ در ساعت (۳m ۶۰۰ در دقیقه) و فن ۱۴۰ سانتی۳m ۳۹۰۰۰ در ساعت هوا ( m3۶۵۰-۷۰۰در دقیقه) را جابجا می کند.
مثلا در سالنی با ارتفاع ۴ و عرض ۸، سطح مقطع می شود ۳۲ متر مربع.در ۱۲۰ ضرب می کنیم می شود ۳۸۴۰ که اگر بخواهیم هواکش ۱۲۰ سانتی بگذاریم بر ۶۰۰ تقسیم می کنیم که می شود ۶.۴ هواکش.
به طور تقریبی هر کیلوگرم مرغ زنده احتیاج به جابجایی ۷- ۵ متر مکعب هوا در ساعت در سالن توسط هواکش ها دارد و جابجایی این میزان هوا نیاز به ۳ سانتی متر مربع ورودی هوا (هواده) به ازای هر متر مکعب هوا دارد. به این ترتیب برای یک سالن ۱۰۰۰۰ قطعه ای با جوجه هایی به وزن ۲ کیلوگرم، نیاز به جابجایی ۱۰۰.۰۰۰ متر مکعب هوا در یک ساعت داریم که توسط ۳ هواکش بزرگ ۱۴۰ سانتی متری میتواند تأمین شود و از آن سو نیاز به ۳۰ متر مربع هواده ( cm2۳۰۰۰۰۰=۳×۱۰۰۰۰۰) دارد. تعداد هواکش ها را از این فرمول هم میتوان محاسبه کرد:
قدرت هر هواکش در دقیقه ÷۱۲۰ × مساحت عرض سالن = تعداد هواکش لازم
که در آن ۱۲۰، سرعت حرکت هوا بر حسب متر در دقیقه است و مساحت عرض سالن از ضرب ارتفاع × عرض به دست میآید و قدرت کشش هوا در دقیقه را هم باید از کاتالوگ هواکش ها استخراج کرد.
جدول احتیاجات تهویه برای ۱۰۰۰ قطعه پرنده
- ۰۰/۱۱/۲۳