kasbokara

کسب و کار اینترنتی

kasbokara

کسب و کار اینترنتی

کسب و کار اینترنتی

  • ۰
  • ۰

تابلو مغازه خیابان چهارباغ عباسی در شهر اصفهان

تابلو مغازه خیابان چهارباغ :هنگامی که شاه عباس اول اصفهان را در سال 1006 هجری رسماً پایتخت معرفی کرد، فکر ایجاد گردش گاهی مانند چهارباغ نیز به وجود آمد و دستور داده شد از محل دروازه دولت تا دامنه کوه صفه خیابان مشجر طویل و عریضی احداث شود .

 از نقاط قوت خیابان، اختلاط کاربری آن است.

این خیابان دارای کاربری های تجاری، پذیرایی، اداری، تفریحی، مسکونی، تاریخی، مذهبی و فضای سبز است که بیشترین سطح آن به کاربری تجاری اختصاص یافته است.

بنابراین، مسئله ای که باید در طرح های شهری این خیابان به آن توجه شود، ارتقای کیفی فضا برای افزایش فعالیت های اجتماعی است که در این میان منظر شهری و سامان دهی بدنه در الویت قرار دارند.

به همین خاطر از جمله طرح های پیشنهادی و مصوبی که به مرحله اجرا درآمده است، سامان دهی بدنه شرقی چهارباغ است که در قسمت ورودی باغ هشت بهشت اجرا شده است.

این طرح با تمام نکات مثبت و منفی خود، عنصری را که بیش از همه در معرض دید مردم قرار دارد، نادیده گرفته است و آن نقش تابلوهای تبلیغاتی در تغییر شکل منظر شهری این خیابان است.

به منظور ارزیابی کلی تابلو های موجود در قسمتی از این خیابان، با توجه به کیفیت هایی


برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید.


که تابلوها در ارتقای آنها نقش اساسی داشتند ، معیارهایی به دست آمد که با درنظرگرفتن این معیارها به بررسی وضع موجود تابلوها در این خیابان پرداخته می شود.

این تحلیل که ارزیابی و مسئله یابی موضعی است که طی آن نقاط قوت، (SWOT) با استفاده از روش سنجش وضعیت ضعف، فرصت ها و تهدیدهایی که تابلو ها در منظر خیابان چهارباغ ایجاد کرده اند، براساس اطلاعات جمع آوری شده و  نظر کارشناس متخصص در هر کی از زمینه ها را بررسی میکند .

سپس، به منظور بررسی تأثیر و اهمیت هر کی از این معیارها و درجه بندی آن ها تحلیل های صورت گرفته به معیارهای کمّی تبدیل می شوند.

فرایند کمّی سازی برای قوت و فرصت دارای اثر مثبت و برای مشخص کردن اثر منفی ضعف و تهدید آ نها استفاده شده است.

تابلو مغازه خیابان چهارباغ با توجه به بررسی انجام گرفته میتوان گفت که تابلو ها با وجود داشتن هماهنگی هایی از جمله فرم و چیدمان با زمینه کالبدی و همین طور رعایت پیوستگی تاریخی، به علت استفاده نامناسب از رنگ ها و ترکیب فکرنشده آن ها با یکدیگر که در اثر فقدان الگوهای مناسب و بی توجهی به زمینه های فرهنگی جامعه شکل گرفته است و همچنین اندازه نامتناسب و عدم رعایت سلسله مراتب با اجزا و عناصر زمینه کالبدی، مطلوبیت بصری لازم را ندارند.


[caption id="attachment_551" align="alignnone" width="300"]تابلو مغازه خیابان چهارباغ تابلو مغازه خیابان چهارباغ[/caption]

با توجه به مباحث مطرح شده سه رویکرد متفاوت نسبت به وضع قوانین در طراحی تابلوهای تبلیغاتی میتوان داشت:

رویکرد اول

که در بعضی از کشورها مانند ترکیه و شهر استانبول ب هاجرا درآمده، عبارت است از طرح یکسان سازی تابلو ها با تیکه بر قواعد زیباشناختی عینی و ارائه قوانین و ضوابط کاملاً محدود با ارائه یک نمود و الگو که این رویکرد منجر به نظمی خشک شده، از فعالیت و پویایی خیابان کاسته و باعث یکسان شدن تمام بافت و منظر خیابان گشته و تصویر ذهنی و رنگ تعلق افراد ازبین رفته است.

رویکرد دوم

تدوین چهارچوب و ضوابط کمّی با قابلیت انعطاف پذیری کم و عدم نظارت و کنترل سلایق مردم در طراحی است.

نتیجه این رویکرد وضع کنونی خیابان های تجاری بیشتر شهرهای ایران است که به علت درنظرنگرفتن نقش این تابلوها در کیفیت فضای شهری، دربرخی نقاط باعث ایجاد اغتشاش و آلودگی های بصری شده است.

رویکرد سوم

تدوین ضوابط عام کمّی و کیفی و ارائه الگوها و نمونه های بهینه به منظور تشویق و هدایت سلیقه عمومی است.

این رویکرد، با رعایت ضوابط عام کمّی و نظارت دقیق، مردم را به سوی الگوبرداری مناسب از این نمونه ها هدایت و تشویق میکند.

تابلو مغازه خیابان چهارباغ در این پژوهش با توجه به بررسی های صورت گرفته در نمونه مورد مطالعه و اتخاد رویکرد سوم به بیان نکات و چهارچوب کلی در ساماندهی و طراحی تابلو های معرف کاربری و تبلیغاتی در خیابان چهارباغ عباسی که باید مورد توجه قرار گیرد، اشاره می شود:

- الهام گرفتن از الگوها و معانی موجود درگذشته و طراحی مطابق با نیاز و سلیقه روز.

- استفاده از خود محصولات به صورت )گراف کیی، نمونه( در تلفیق با معماری بنا.

- استفاده از مصالحی با ماندگاری زیاد که درتقابل با مصالح زمینه نباشد.

- استفاده از رنگهایی که مکمل رنگهای زمینه کالبدی باشد و درعین حال در ایجاد سرزندگی و جذابیت نقش داشته باشند.

- ایجاد تنوع و گوناگونی درکنار زمینه به صورتی که بدنه پیوستگی داشته باشد و به عنوان یک کل واحد درک شود.

- استفاده از تناسبات مدولاری که در معماری و جزئیات بناهای شاخص موجود در خیابان وجود دارد.


برای مطاله در مورد تابلو پلکسی و کسب اطلاعات در مورد این تابلو ها کلیک کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی